sobota, 26 październik 2013.

Rozpoczynamy działalność

Pragniemy poinformować, że została powołana do życia "Fundacja Spadkobierców Tradycji Dywizjonu 303". Naszym głównym celem jest promocja i popularyzacja historii lotnictwa wojskowego w Polsce, ze szczególnym uwzględnieniem dorobku garnizonu lotniczego w Mińsku Mazowieckim.

Realizację tego celu zamierzamy wdrażać przede wszystkim poprzez rekonstrukcję sprzętu lotniczego, przywracanie go do stanu lotnego, a następnie utrzymywanie w sprawności, tak, aby kolejne pokolenia mogły podziwiać go zarówno na ziemi, jak i na niebie.

Ponadto pragniemy krzewić wiedzę o lotnictwie, w tym jego historię i tradycje, ze szczególnym uwzględnieniem osiągnięć 303 Dywizjonu Myśliwskiego – Warszawskiego im. Tadeusza Kościuszki oraz spadkobierców historii i tradycji Dywizjonu, tj. 1. Pułku Lotnictwa Myśliwskiego „Warszawa”, 1. Eskadry Lotnictwa Taktycznego oraz 23. Bazy Lotnictwa Taktycznego.

Wszystkich zainteresowanych działalnością oraz współpracą serdecznie zachęcamy do udziału we wszelkiego rodzaju pracach fundacji. W ramach współpracy oferujemy m.in.:

• możliwość uczestnictwa w pokazach lotniczych i innych imprezach;
    • promocję firm na piknikach, świętach, air show, etc., łącznie z wystawiennictwem i organizacją stoisk;
    • loty na różnych typach statków powietrznych (w tym akrobacyjnych), skoki ze spadochronem;
    • szkolenia lotnicze;
    • wydawnictwa, zdjęcia, gadżety, materiały promocyjne związane z lotnictwem;
    Czytany 1485 razy Ostatnio zmieniany środa, 11 styczeń 2017.
    Więcej w tej kategorii: Rocznica katastrofy TS-11 Iskra »