piątek, 07 marzec 2014.

I Lotniczy Bal Charytatywny

W dniu 14 lutego 2014 w Mińsku Mazowieckim odbył się I Lotniczy Bal Charytatywny. Celem tego uroczystego wydarzenia, zorganizowanego przez Fundację Spadkobierców Tradycji Dywizjonu 303 było - oprócz integracji środowisk związanych z lotnictwem wojskowym i mińskim garnizonem - pozyskanie środków przeznaczonych na pomoc dla chorych i niepełnosprawnych żołnierzy Sił Powietrznych oraz ich rodzin.

Dzięki ogromnej ofiarności licytujących, a także wzbudzającym wielkie zainteresowanie wspaniałym przedmiotom, przekazanym przez darczyńców, na aukcji charytatywnej udało się zebrać niebagatelną kwotę 22.500 złotych. Wśród wylicytowanych atrakcji znalazły się m.in: hełm pilota MiG-29 z logiem Fundacji, kurtka pilota F-16, ryngraf, statuetka oraz medal od Dowódcy Generalnego RSZ, gen. broni pil. Lecha Majewskiego, a także przelot z mistrzem świata w akrobacji lotniczej Arturem Kielakiem. Honorowy Patronat nad Balem objął Sekretarz Stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej Pan Minister Czesław Mroczek.

Wszystkim tym, którzy zaszczycili naszą uroczystość swoją obecnością lub w jakikolwiek inny sposób służyli nam swoim życzliwym wsparciem, pragniemy złożyć najserdeczniejsze podziękowania, a jednocześnie wyrazić nadzieję, iż już za rok ponownie będziemy mogli się spotkać i udowodnić, że niesienie pomocy potrzebującym może śmiało iść w parze z dobrą zabawą.

A już niedługo opublikujemy kilka fotografii z tej uroczystości.

Czytany 1240 razy Ostatnio zmieniany środa, 11 styczeń 2017.